Descobreix els racons de la Vall de Boí

Parc Nacional d'Aigüestortes a l'estiu

El nostre hostal està situat al cor dels Pirineus envoltat d’espais naturals plens de la flora i la fauna característica del territori. A tan sols 3 km es pot trobar el Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici amb més de 25 rutes guiades i recorreguts de fàcil accessibilitat.
Aquest parc, que és l’únic existent de Catalunya, és un espai que disposa de 14119 ha de bosc i vegetació amb gran varietat d’espècies d’animals i més de 200 estanys de formes i colors diversos. És, per tant, una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a la muntanya catalana. Aquest espai també es pot visitar a l’hivern i fer una excursió amb raquetes per la neu.

Parc Nacional d'Aigüestortes nevat

Un altre espai per visitar és el Centre Romànic de la Vall de Boí que va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000. Aquest itinerari inclou un conjunt d’esglésies romàniques que representen el passat medieval de la Vall. És, per tant, un espai excepcional de gran bellesa natural i cultural format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro. Aquestes van ser construïdes durant els segles XI i XII seguint el model del romànic llombard, que es caracteritza per la funcionalitat de les seves construccions, el treball acurat de la pedra, els esvelts campanars de la torre i la decoració d’arquets cecs i bandes llombardes de l’exterior. D’altra banda, cal destacar els conjunts de pintura mural de les esglésies de Sant Joan de Boí, Sant Climent i Santa Maria de Taüll que es conserven actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Centre del Romànic Vall de Boí

Una altra visita imprescindible és Caldes de Boí: un conjunt de nombroses fonts naturals d’aigües termals amb propietats medicinals i úniques a l’entorn, situat a l’antic terme de Barruera. Entre totes les nombroses fonts destaquen la Font del Bou, amb la que es comercialitza la seva aigua; la Font de la Tartera, que es fa servir com a aigua medicinal, i la Font de Santa Llúcia que serveix per a curar els ulls.

× Hola!